Gönen'de Bilim Şenliği

Gönen

Geleceğin Mimarları Eserleriyle Görücüye Çıktı

Gönen Kaymakamlığının himayelerinde, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen BİLİM ŞENLİĞİ başladı.

Kaplıcalar bölgesinde Yıldız Termal Otel önündeki Yıldız Meydanda organize edilen eğitim dünyasının tüm hünerlerini sergileme olanağı bulduğu Bilim Şenliği ile gençliği bilimsel araştırmalara özendirmek ve bilime meraklı gençlerin yolunu açmak amaçlanmakta. Böylesine etkin ve geleceğin omuzlarında yükseleceği yarının büyükleri bugünün geçleri öğrencilerin eserleri sergilediği Gönen 2. Bilim Şenliği’de eğitim ve öğretim faaliyetine devam eden 14 ortaokul, 129 proje ile katılmakta. 49 Öğretmen ve 194 öğrencinin emek verdiği Bilim Şenliğini Gönen Organize Sanayi Bölgesinde kurulu bulunan uluslararası değere sahip Türk-İspanyol ortaklığı GESBEY firması üstlenmekte.

            Yine aynı meydanda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde bir başka kültür etkinliği gerçekleştirilmekte. Yıldız Meydan evsahipliğindeki kitap fuarı da yine bilim şenliği gibi bu yıl ikinci kez yapılmakta. Bilim Şenliğinde olduğu gibi Gönen Kaymakamlığının himayelerinde, Gönen Belediye Başkanlığının destekleriyle İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün planlamasıyla gerçekleşen Kitap Fuarında popüler ve aranan pekçok kitap okuyucusuyla buluştu ve fuarda ilk günden ziyaretçi akınına uğradı.

            Her iki etkinliğin açılışını Kaymakam Hüseyin Parlak beraberinde Gönen Belediyesi Başkan Yardımcısı Süleyman Dökmen ve Milli Eğitim Müdürü İsmail Yılmaz ile yaptı. Stantların tek tek gezilmesi sırasında eserlerin sahibi öğrencileri ve öğretmenleriyle sıcak diyaloglar yaşayan Kaymakam Hüseyin Parlak bir süre boyama çalışmasına da bizzat katıldı.

 



  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı